Mire jó a hitelkiváltás?

Mint a neve is mutatja, egy régi hitelt lehet kiváltani egy újabbal. Hogy ebben mi a jó? Egy kölcsön helyett egy másikat fizetni? Gondoljon bele abba, hogy cserélt-e már mobilszolgáltatót, mert a másiknak olcsóbbak voltak a percdíjai?

Vagy egy autó megvásárlásakor figyelembe vette-e, hogy a régi autója mennyit fogyasztott, milyenek voltak az alkatrészárai stb.? Cserélje le tehát a hitelét is ugyanilyen egyszerűen! Ha talál olcsóbbat, ahol kevesebbet kell fizetnie, miért ne váltana oda? Ne ragaszkodjon a régi bankhoz és ne érezze tehetetlennek magát! Váltson!

Hogyan tehetem meg?

Semmi különös dolog nem kell hozzá: csak egy rossz hitel, egy ingatlan és néhány irat Öntől. Nincs sorbanállás, hitelkeresgélés, mivel minden nehezebbet munkát mi végzünk Ön helyett. És ezért semmilyen díjat sem számolunk fel!

Mik a hitelkiváltás feltételei?

A hitelkiváltó hitel minden esetben jelzáloghitel, tehát kell egy ingatlan, amelyet megterhelhet. A jelzáloghitelnek rögtön meg van az az előnye, hogy olcsó és felvételéhez nincs szükség jövedelemigazolásra, sőt KHR-listásként is felvehető.

A futamidő legföljebb 30 év, a legnagyobb felvehető összegnek nincs határa. Akár több ingatlant is bevonhat, ha nagyobb összegre van szüksége, hiszen a hitelkiváltás nem csupán arra jó, hogy régi hitelét kedvezőbbre cserélje, hanem arra is, hogy több pénzt vegyen fel, és a rossz hitel visszafizetése után fennmaradó résszel azt csinál, amit akar.

A kölcsön felvehető euróban, frankban vagy forintban. Utóbbit ellenjavalt, az idegen pénznemekben felvett hitelek mindig kedvezőbbek. Ha esetleg forinthitele van, akkor Ön igen jelentős összeget spórolhat meg havonta egy deviza alapú hitel felvételével!

Honnan tudja meg, hogy van-e jobb hitel annál, mint amit most fizet? Használja a honlapon külön menüpontban található kalkulátort! A részletes útmutatót, tippeket ott találja.